Creepy

Äckligt räcker för att symbolisera det jag såg idag. Jag funderar på att peta ut mina ögon. Några lyckliga fattar vad jag menar när jag säger näbbmusen.

Musik

Musik, finns det något underbarare gott folk?

Detta kommer att bli ett kort inlägg, hade kunnat skriva en hel radda om detta, men tyvärr så måste varje rad uppfylla vissa kriterier och jag är rädd att det hade kunnat bli fyllt av mindre bra stavelser.

Jag tror ärligt talat att det inte finns något som kan uttrycka så mycket som musik om jag ska vara helt ärlig.
Att du med ett par enkla toner och en lite halvtaskig textrad kan uttrycka något är för mig stort.
Tänk dig att du bara känner dig på ett visst sätt, du skriver ned sinnesstämmningen och tillsätter bara ett d moll, ett c och ett a moll och du har en text och något som förklarar på vilket sätt du tar emot allt. Då talar jag såklart om den underbara melodin.

Skulle vilja skriva mer, men får avsluta med något väldigt mjukt iallafall.

Luften är fin Härlig att andas Syret är ungt Hjärtat är lugnt Kvällen är fin Allt är förklarat Inget är tungt Hjärtat är lugnt Pulsen slår så lugna slag i mig Pulsen slår så lugna slag i dig Luften är fin Härlig att andas Syret är ungt Hjärtat är lugnt Kvällen är fin Allt är förklarat Inget är tungt Hjärtat är lugnt Pulsen slår så lugna slag i mig Pulsen slår så lugna slag i dig Jag har nog aldrig hört att mitt hjärta kan prata Aldrig har jag hört att mitt hjärta har sagt ett ord Ändå föredrar jag nog att lyssna till den röst Som ibland kan komma från hjärtat i mitt bröst Orden är slut Pratet har tystnat Vi har satt punkt Hjärtat är lugnt Rätt eller fel? Vem kan förklara Ämnet är tungt Hjärtat är lugnt Pulsen slår så lugna slag i mig Pulsen slår så lugna slag i dig Jag har nog aldrig hört att mitt hjärta kan prata Aldrig har jag hört att mitt hjärta har sagt ett ord Ändå föredrar jag nog att lyssna till den röst Som ibland kan komma från hjärtat i mitt bröst Jag har nog aldrig hört att mitt hjärta kan prata Aldrig har jag hört att mitt hjärta har sagt ett ord Ändå föredrar jag nog att lyssna till den röst Som ibland kan komma från hjärtat i mitt bröst.

Puss


Välja kö?

Innan jag börjar med detta inlägget så vill jag meddela att jag är ledsen över att det inte har blivit några uppdateringar på ett tag, men anledningen till detta är att undertecknad har tagit sig ett påsklov och inte orkat uppdatera bloggen, men från och med nu så ska jag försöka uppdatera varje dag om ni läsare orkar sitta och läsa mina värderingar och tankar.
Skriv därför om ni tycker att detta verkar som en bra idé!

Nu till själva inlägget. Såhär i Påsktider så handlar man förstås en mängd olika saker såsom mat, godis, dricka och annat smått o gott. Eftersom alla har lika stor påskhysteri så bildas det då köer i affärerna. Det spelar ingen roll vad du ska köpa eller vilken affär du är i ( undantaget Tiimari där ingen handlar då det är en finsk affärskedja som säljer skit ) så är det brutala köer överallt.
I dessa situationer så tänker man ju såklart. hmm, vilken kö ska jag välja?
världens mest onödiga affär.

Efter en liten inre monolog med logiska tankegångar så faller ju valet på en av alla köer och du tar den du tror kommer gå snabbast. Tror ni alla att detta stämmer, tror ni att man kommer snabbast fram i just de kö'n man har valt ?
Nej, verkligen inte, det spelar ingen roll om den är 2 km kortare än närmsta kö, du kommer ändå aldrig att komma fram fortare. Och vet ni varför? För teorin om alls jävlighet återkommer i situationer som denna. Antingen har den graciösa damen framför dig femtioelva varor med sig eller så blir det något krångel med kortläsaren eller något annat medan kö'n brevid flyter på i maklig takt. Det spelar också roll vad det är för vara du själv ska köpa, ju färre och mer oviktiga saker du väljer desto längre tid tar din kö.

Tar bara ett exempel från påskafton när jag ska köpa grillkol och cola. Då hamnar jag bakom ett sävligt gammalt pår i 60-årsåldern som verkar vilja komma hem till sina barn och barnbarn, men tror ni de får detta? Nej! För den arma kassörskan lyckas först krångla till det med streckoderna och räkningen, när hon fått koll på detta så skriver den äldre herren fel kod på sitt kort och det hela går minst sagt långsamt. Fredrik (jag själv i 3:e person) får lugnt stå och se debaclet. Sen efter alla 42 varorna gått igenom kassan och allt är betalt så har det tagit 18 minuter på mitt armbandsur.
Stå i kö i 18 minuter för att köpa grillkol och cola. Är det värt det? Svar nej.

Detta är ännu ett exempel på att världen/kosmos eller whatever you'ld  like to call it bara jävlas med mig. Fredrik Carlsson, min egen symbol för den vanliga människan.

Puss/F

RSS 2.0